Blog

Ursu

Ursu

Update: am fost contactata de comisarul din cadrul Politiei Animalelor si in urma declaratiei pe care am dat-o a inceput ancheta. Sper ca in curand sa faca puscarie criminalul.

Am salvat mii de caini si pentru el nu mi am dus sarcina la bun sfarsit.

La inceputul anului trecut am dat in adoptie un caine de talie mare, tanar, temator. Prin semnarea fisei de adoptie, Gabriel isi asuma indeplinirea cerintelor legate de informarea periodica cu poze, interdictia de a l instraina fara acordul meu, etc. La scurt timp ii cer poze cu Ursu, si constat ca ma tot amana; in luna noiembrie, simtind ca ceva nu este in regula, am mers la Foltesti la casa unde l-am lasat. Am gasit-o pe sotie care mi-a spus ca nu mai are cainele si ca sotul l-a dat unui vecin. Merg la vecin, il intreb de caine si mi spune ca nu el l a luat ci vecinul de langa Gabriel, care are o stana si care i-a dat un carlan la schimb pe caine. Si acest vecin ma insoteste la stana unde a ajuns Ursu. Imi batea inima sa mi sara din piept. Aveam o presimtire sumbra, parca mirosea a moarte. L-am zarit de la departare intins pe jos. Am inceput sa alerg catre el si sa il strig, nu reactiona. Era intins, legat cu lantul de gat, MORT. Cred ca nima mi s a oprit din cauza tipetelor care imi ieseau involuntar. Am plecat daramata, cu un sentiment de vinovatie care ma coplesea: ma intrebam continuu ce am facut, si mi ziceam ca l am trimis la moarte.

M am intors a doua zi ca sa-l iau si sa l duc la laborator pentru a afla cauza mortii.In apropierea stanei am vazut un barbat cu o paine in mana intrand si disparand; disparut era si Ursu, aruncat in spatele grajdului. Am strigat sa stea sa discutam si mi a zis ca „ce ma intereseaza, este cainele lui care a murit de batranete”.

Prizonierul unui lant gros si al unui criminal, Ursu a murit cu zile, de foame 😭😭: buletinul de analiza a intarit aceasta banuiala.

Am gresit pentru ca am avut incredere in oameni, pentru ca nu i am dat o zi in intervalul de 8 luni de la adoptie sa merg sa vad daca este bine.Il urasc pe oamenii astia doi cu toata fiinta mea si vreau sa nu treaca o zi din viata lor fara sa nu simta durere.

https://www.facebook.com/369388449090/posts/10158531557684091/